2022 Si Tard 125 jaar

Paul Voncken uit Elsloo is de nieuwe dirigent van

mannenkoor Si-Tard uit Sittard

Paul Voncken (1960, geboren in Beek) is geen onbekende in de korenwereld en ook niet voor Si-Tard. Vijf jaar geleden leidde hij het koor al een half jaar lang als interimdirigent.

Hij dirigeert na zijn studie schoolmuziek, koor- en orkestdirectie aan het Conservatorium te Maastricht vanaf 1979 verschillende koren. Van 1991 tot 1996 was hij eerste dirigent van de Mastreechter Staar. Na ruim een half jaar als interim-dirigent te hebben gefunctioneerd werd hij in januari 2009 voor de tweede maal Staardirigent.

Verder werkte hij onder meer met Oratoriumvereniging Sittard, Vocaal Ensemble Kerkrade, Steinder Mannenkoor en Vokalensemble Cantabile Eupen (B.).

Momenteel leidt Voncken ook vocalgroup Seven uit Kerkrade. Naast zijn werk met koren en orkesten is hij actief als componist en arrangeur, en organiseert hij diverse culturele evenementen. Verder is hij bestuurlijk actief, o.m. in het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg.

Voncken is de opvolger van Hennie Ramaekers, die is overgestapt naar de Mastreechter Staar. Ramaekers werd de afgelopen maanden al vervangen door Jules Luesink, in afwachting van de aanstelling van een vaste nieuwe dirigent.

Paul Voncken welkom

Disclaimer/vrijwaringsclausule                    © 2023 Sittards Mannenkoor Si-Tard           E-mail naar webmaster sturen.