Badge300

Paul is geen onbekende in korenland. Hij studeerde schoolmuziek, koordirectie en orkestdirectie aan het Conservatorium te Maastricht. Hij volgde verder directie- en interpretatie-cursussen in binnen- en buitenland.
Paul VonckenVanaf 1979 dirigeerde hij op succesvolle wijze meerdere kamer- en oratoriumkoren, onder andere in samenwerking met het Limburgs Symfonie Orkest. Paul Voncken was al eerder - van 1991 tot 1996 - eerste dirigent van de Mastreechter Staar. In die periode leidde hij het koor in een honderdtal concerten in binnen- en buitenland, waaronder een concerttournee door Canada (Ontario, Quebec) in 1995. Met de Staar werden onder zijn leiding drie cd's opgenomen. Na een korte periode als interim-dirigent werd hij in januari 2009 voor de tweede maal tot Staardirigent benoemd.
Deze successen leidden tot diverse gastdirecties en uitnodigingen als koorpedagoog/koorcoach en jurylid.
Paul Voncken dirigeert op dit moment tevens Vocalgroup “Seven”. Zijn muzikale belangstelling strekt zich verder uit dan alleen koor- en orkestmuziek. Hij is ook actief als componist / arrangeur en organiseert culturele evenementen van uiteenlopende aard.
SI-TARD is blij dat Paul direct genegen was om SI-TARD te begeleiden naar de komende kerstconcerten.
Vanaf deze plek wensen we tevens een spoedig herstel aan Emmanuël Pleijers

© 2017 Sittards Mannenkoor SI-TARD

E-mail naar webmaster sturen.