Badge300

Kerstconcert
Op zondag 10 december gaat ons koor u om 17.30 in de St Michielskerk op de markt in Sittard al vroeg in de kerstsfeer brengen met een prachtig kerstconcert zoals u dat van ons gewend bent. Het concert wordt opgeluisterd door drie prachtige stemmen van de Southern Voices maar ook het kerstverhaal “Jozef, d’n  tummerman oet Nazareth”  dat ons koorlid en dialect-kenner Frans Walraven in het Sittards gaat voordragen belooft iets heel moois te worden. Kortom als afsluiting van ons jubileumjaar moet u uzelf dit kerstcadeautje niet ontzeggen. Als u op ons jubileumconcert was weet u wat u mag verwachten.

programma kerst 2017

Jubileumconcert SI-TARD 30 september
Op 30 september was het dan zover. Ons jubileumconcert waar we zo lang naar toe hadden gewerkt vond in een overvolle Forumzaal plaats. Voor de pauze prachtige Limburgse en Sittardse melodieën en na de pauze het werk van Toon Hermans in het Nederlands en Limburgs. En dat alles in de prachtige arrangementen van Jan Theelen. De intensieve voorbereiding door onze dirigent Emmanuël Pleijers wierp zijn vruchten af. De zaal reageerde onverdeeld positief en aan het einde van het concert zong de hele zaal met ons koor mee.
Tijdens de nazit in de persoonlijke reacties en ook via mailreacties nog lang daarna bleek de repertoirekeuze voor dit concert een schot in de roos te zijn geweest. We hebben onze veelzijdigheid weer eens voor een groot publiek mogen etaleren.

Jubileumconcert St.-Barbara
En nauwelijks een maand later op 4 november waren we te gast bij St. Barbara op hun jubileumconcert.  In een uitverkochte schouwburg mochten we samen met het jubilerende muziekkorps en een ensemble uit het showorkest van Guido Dieteren aan een prachtige avond meewerken. De aanvankelijke angst dat, we staande achter dit muzikale geweld, nauwelijks te horen zouden zijn werd gelukkig gelogenstraft. We waren goed te horen.
Overigens had St. Barbara haarzaakjes onder de bezielende leiding van Wesley Jongen keurig voor elkaar.Henk en Ad jubil
Prachtig dat verenigingen elkaar zo kunnen helpen.

Jubilarissen
Zaterdagavond 18 nov 2017 na de Caecilia mis te hebben gezongen in de Grote Kerk van Zitterd werden onze 2 jubilarissen gehuldigd. Ad Hensen 40 jaar en Henk Vorstermans 25 jaar lid van SI-TARD en KNZV Limburg.
Het was weer een gezellige boel met diverse optredens en ook een verrassend optreden met een elftal van SI-TARD maedjes: Heij deit 't pien en dao deit 't pien.....

© 2017 Sittards Mannenkoor SI-TARD

E-mail naar webmaster sturen.