2022 Si Tard 125 jaar

actueel CD inhoud dir+sol2Het verenigingsjaar 2017 stond in het teken van het 120-jarig jubileum van Si-Tard. In het najaar van 2016 werd op voorstel van de muziekcommissie besloten het jubileum te vieren met een concert van Limburgse troubadoursmuziek en liedjes van Toon Hermans. In het voorjaar van 2017 werden de muziekwerken ingestudeerd en werden in Studio Theelen in Munstergeleen opnames gemaakt ter voorbereiding van het uitbrengen van een CD.
Het eerste exemplaar is tijdens het jubileumconcert op 30 september in het Forumtheater in Sittard uitgereikt aan onze beschermheer Noël Lebens.
In de loop van 2017 zijn meer dan 400 exemplaren verkocht. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede van het Toon Hermanshuis in Sittard. Op 22 december is aan het bestuur van het Toon Hermanshuis een cheque aangeboden van 1000 euro. Bij gelegenheid van het jubileum is ook een postzegel uitgebracht. Er zijn meer dan 100 velletjes van deze zegels verkocht.

Op zaterdag 30 september werd een Jubileumconcert gegeven in het Forumtheater. De zaal was twee weken voor de uitvoering al uitverkocht (500 plaatsen). We zongen Limburgse troubadoursmuziek en liedjes van Toon met begeleiding van een combo bestaande uit vijf blazers van de Philharmonie, 2 gitaristen, een drummer, Paul Kalkhoven op accordeon, Leon Dijkstra aan de vleugel. Verder werkten bariton Math Dirks als solist en jeugdig talent Britt Eberson aan de uitvoering mee. Het geheel stond onder leiding van onze dirigent Emmanuël Pleijers.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 Sittards Mannenkoor Si-Tard

E-mail naar webmaster sturen.